Hvalpe og killinger

Reproduktion

Reproduktion

Progesteronmåling

Vi tilbyder blodprøve til måling af progesteronniveauet i din tæve. Dette er meget behjælpeligt for at komme frem til det optimale tidspunkt for parring og dermed øge chancen for opnået drægtighed.

Der kan godt være en stor variation i længden af proøstrus (forbrunsten). Ægløsning sker typisk på dag 10-14, men der vil være individuelle forskelle hos tæven. Progesteronmåling er en sikker måde til at bestemme ægløsningstidpunktet.

Progesteronmåling er ofte et krav fra mange hanhundeejere, men det giver også din tæve en bedre og mere behagelig oplevelse under parring, da tæven vil være mere villig og hele oplevelsen foregår lettere. For dig som tæveejer kræver det færre besøg hos hanhunden og en større sandsynlighed for at opnå drægtighed.

Drægtighedsscanning

Hos Dyreklinikken Syd er vi udstyret med en ultralydsscanner af høj kvalitet.

 • Drægtighedsscanning foretages fra dag 25 efter ægløsning
 • Ultralydsscanning er sikkert og trygt at udføre for både tæven og hvalpene
 • Ultralydsscanning kan ikke bruges til at bestemme antallet af fostre, dog kan man få en idé om antallet når man scanner på det tidlige stadie

Drægtighedsscanning kan bruges til at be- eller afkræfte eventuel drægtighed samt se hjerteblink på fostrene. Scanning tættere

Vaginalprøve

En prøve fra vagina kan bruges til at fastlægge hvor hunden er i sin cyklus. Derudover kan den give svar på sygdomme og forandringer i vagina (skeden) f.eks. ved en vaginitis (skedekatar) eller pyometra (livmoderbetændelse). Prøven laves ved at en vatpind rulles mod den vaginale slimhinde for at indsamle celler. Derefter stryges det ud på et objektglas, det farves og man kan så undersøge de forskellige celletyper i mikroskopet.

Birgitte og Josephine

SEND EN BESKED

  Det kan du forvente

  VORES KERNEOMRÅDER

  DIT KÆLEDYR I CENTRUM

  HØJ FAGLIGHED

  PERSONLIG BEHANDLING

  TRANSPARENTE PRISER

  ”FRA DEN MINDSTE HVALP TIL DEN ÆLDSTE KAT - VI ER HER FOR AT GIVE DEM DEN BEDSTE PLEJE, DE FORTJENER”

  Josephine Godborg

  Konsultation

  MERE END BLOT KONSULTAION

  Udover at tilbyde konsultationer for dit kæledyr, står vi også klar til at guide dig med ekspertise og rådgivning om det bedste fodervalg. Vores mål er ikke bare at pleje dit kæledyr, men også at sikre dets optimale trivsel gennem en afbalanceret kost. Lad os sammen skabe den bedste ernæringsplan, der passer til dit kæledyrs unikke behov og livsstil.