Vores ydelser

Røntgenfotografering

Røntgen- og ultralydsundersøgelser

Dyreklinikken Syd tilbyder både røntgenundersøgelser og ultralydsscanning. Vi har direkte digital røntgen og en opdateret ultralydsscanner begge i høj kvalitet som giver rigtig gode diagnostiske forudsætninger.

Røntgen og ultralyd er et særdeles godt redskab til at supplere den kliniske undersøgelse. Det bruges især når man gerne vil belyse mistanker om specifikke tilstande i kroppen. Røntgen bruges primært til tilstande i led og knogle, men kan også være et vigtigt redskab i udredningen af hjerte- og lungesygdomme samt sygdomme i bughulen. Ultralydsscanning er det foretrukne redskab når vi gerne vil undersøge bløddele som for eksempel organerne.

Røntgen og ultralyd har hver sine fordele. Ofte vil den ene undersøgelse egne sig bedre i forhold til den anden, dog vil man nogle gange vælge at kombinere disse for at opnå det bedste resultat.

Røntgenundersøgelse

 • Røntgenbilleder til Dansk Kennel Klub (DKK) til HD/AD/OCD bedømmelse
 • Led og knogler ved udredning af akut eller kronisk halthed
 • Brysthule ved udredning af hjerte- eller lungelidelse
 • Bughule ved udredning af akut- eller kronisk sygdom
 • Kontrastrøntgen ved f.eks. mistanke om fremmedlegeme
 • Oftest er det nødvendigt at udføre røntgenundersøgelse i bedøvet tilstand for at få de mest optimale billeder. I nogle tilfælde er det ikke hensigtsmæssigt at bedøve kæledyret og i disse situationer tager vi røntgenbillederne i vågen tilstand.

For den optimale behandling for dig og dit kæledyr vil det vurderes hver gang om billederne skal tages samme dag. Dette kan være ved akutte behov. I andre tilfælde vælger vi i samråd med ejer at tage røntgenbillederne en anden dag hvis f.eks. kæledyret skal være fastet til bedøvelse eller af anden årsag.

Ultralydsscanning

 • Bughule ved udredning af akut- eller kronisk organlidelse
 • Drægtighedsscanning
 • En ultralydsscanning vil give et dynamisk billede af vævet, hvor blandt andet tarmmotilitet og blodflow kan ses
 • Oftest er det ikke nødvendigt at bedøve kæledyret til denne undersøgelse
 • Patienten vil oftest ligge i side- eller rygleje

Birgitte og Josephine

SEND EN BESKED

  Det kan du forvente

  VORES KERNEOMRÅDER

  DIT KÆLEDYR I CENTRUM

  HØJ FAGLIGHED

  PERSONLIG BEHANDLING

  TRANSPARENTE PRISER

  ”FRA DEN MINDSTE HVALP TIL DEN ÆLDSTE KAT - VI ER HER FOR AT GIVE DEM DEN BEDSTE PLEJE, DE FORTJENER”

  Josephine Godborg

  Konsultation

  MERE END BLOT KONSULTAION

  Udover at tilbyde konsultationer for dit kæledyr, står vi også klar til at guide dig med ekspertise og rådgivning om det bedste fodervalg. Vores mål er ikke bare at pleje dit kæledyr, men også at sikre dets optimale trivsel gennem en afbalanceret kost. Lad os sammen skabe den bedste ernæringsplan, der passer til dit kæledyrs unikke behov og livsstil.